Care & FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen? Vul het contactformulier in en deel je vraag met ons.

Waarom voelt alpaca vezel bijzonder zacht aan en is tegelijkertijd slijtvast?

De structuur van de alpaca vezel maakt het slijtvaster dan andere vezels zoals bijvoorbeeld schapenwol en kasjmier. Daardoor behouden alpaca producten gedurende vele jaren hun hoge kwaliteit. Bovendien is alpaca van nature water-en vuilafstotend.

Waarom is Alpaca vezel waardevol?

Alpaca vezel is geclassificeerd als een zeldzame en bijzondere vezel. Ze is vijf keer warmer dan schapenwol en luxer dan kasjmier. Er zijn meer dan 22 natuurlijke kleuren van alpaca fleece. Een oneindige reeks van kleuren kan worden gemaakt door het mengen van deze vezels. Bovendien kan de Alpaca vezel ook gemakkelijk worden verwerkt.

Alpaca vezel is sterk en veerkrachtig en heeft meer thermische capaciteit dan bijna alle andere dierlijke vezels. De vezel bevat microscopische luchtzakjes waardoor lichte kleding met een zeer hoge isolatiewaarde kan worden gemaakt.

Alpaca wol jeukt niet zoals wol vaak wel doet, omdat het geen lanoline bevat en het een gladde celstructuur heeft.

Waarom wordt Alpaca beschouwd als hypoallergeen?

Alpaca is de enige wolsoort ter wereld die geen lanoline bevat, die vaak de bron is van allergische reacties op wol. Kleding gemaakt van 100% Alpaca vezels wordt aanbevolen omdat hiermee allergische reacties vermeden worden.

Onderhoud: Niet in de wasmachine, droger of bleekmiddel. Alleen stomen wordt geadviseerd.

Als je alpaca product gekreukt of gevouwen is, behandel het dan met stoom.
Dit kan gedaan worden door het product in een stomende badkamer te hangen. Als alternatief met de stoomstand van een standaard stoomstrijkijzer behandelen, zonder dat het ijzer in contact komt met de stof. Niet droog strijken.

Tijdens het gebruik, regelmatig borstelen met een kledingborstel of wolborstel om stof en vuil te verwijderen. Wanneer het niet in gebruik is, is het aan te bevelen om je alpaca product op te slaan in een luchtdichte zak of container om het tegen stof te beschermen.